Το Γυμνάσιο – Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Το Γυμνάσιο – Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρόγραμμα το οποίο δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες της Β’ Λυκείου, κυρίως, να γνωρίσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον ρόλο του, προσφέροντας τους ερεθίσματα και σημαντικότατες εμπειρίες. Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, στους οποίους δίδεται ο όρος Δόκιμοι Πρεσβευτές, οργάνωσαν και έλαβαν μέρος σε ποικίλες δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος, το οποίο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.

Μερικές από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του προγράμματος ήταν ο «Μήνας Ευρωγνωσίας», η επίσκεψή εκπροσώπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Νεκτάριου Νικολαΐδη στο σχολείο μας, καθώς και η συμμετοχή των Δόκιμων Πρεσβευτών στην «Ανοικτή Συζήτηση στα Πλαίσια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης». Επίσης, αναμένουμε την προγραμματισμένη επίσκεψή του Ευρωβουλευτή κ. Κώστα Μαυρίδη.

Κατά τον «Μήνα Ευρωγνωσίας» οι μαθητές της Β’ Λυκείου μελέτησαν και συζήτησαν υλικό σχετικό με την Ε.Ε. και το Ε.Κ., με τη βοήθεια των καθηγητών τους. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία EU Info Point στο σχολείο και την επίσκεψη του κ. Νεκτάριου Νικολαΐδη. Η ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε καθώς και η ενεργός εμπλοκή των παιδιών στην παρουσίαση, συνέβαλε στο να εμπλουτίσουν τα παιδιά τις ευρωγνώσεις τους και να επιδείξουν θερμότερο ενδιαφέρον για ευρωπαϊκά θέματα.

Στη συνέχεια, οι Δόκιμοι Πρεσβευτές του προγράμματος είχαν τη σημαντικότατη ευκαιρία να συμμετέχουν στην «Ανοικτή Συζήτηση στα Πλαίσια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης», στην οποία συμμετείχαν και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, όπως επίσης και οι πρέσβειρες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Οι μαθητές μας παρουσίασαν τη θέση τους και συγκεκριμένα ερωτήματα αναφορικά με τις θεματικές Αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια και Ευρωπαϊκή Δημοκρατία.

Αναμφίβολα, το πρόγραμμα προσφέρει εμπειρίες ζωής σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας έχουν πάρει εφόδια τα οποία θα επηρεάσουν θετικότατα την ανάπτυξη που θα έχουν ως Ευρωπαίοι πολίτες, και όχι μόνο. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας, αλλά και σε αυτούς των υπόλοιπων σχολείων. Ευχαριστίες αξίζουν και στις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κ. Σταύρη Παναγιώτου και κ. Φίλια Γεωργίου για την καθοδήγηση και τη στήριξη των μαθητών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.