Το Γυμνάσιο – Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ στην Ανοικτή Συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης


Την Τρίτη 01/02/2022, οι μαθητές μας Παύλος Κουτσόφτας και Ορέστης Χατζηστυλιανού, εκπροσώπησαν το σχολείο μας στην εκδήλωση Ανοικτής Συζήτησης Μαθητών/Μαθητριών της Β’ Λυκείου στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης. Πρόκειται για μια σειρά διαλόγων και συζητήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιλεγμένα Λύκεια από όλη την Κύπρο.

Οι μαθητές/ μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ιδέες και τις απόψεις τους σε θέματα πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς τους και να θέσουν τα ερωτήματά τους συνομιλώντας με πάνελ στο οποίο συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, όπως επίσης και οι πρέσβειρες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου ΟΛΥΜΠΙΟΝ, μετά από την προπαρασκευαστική συζήτηση που είχαν με την πρέσβειρα της Γαλλίας, παρουσίασαν τη θέση τους και συγκεκριμένα ερωτήματα αναφορικά με τις θεματικές Αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια και Ευρωπαϊκή Δημοκρατία.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας οι οποίοι άσκησαν τα δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες και απέσπασαν θετικότατα σχόλια. Ευχαριστίες αξίζουν και στις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κ. Σταύρη Παναγιώτου και κ. Φίλια Γεωργίου για την προετοιμασία και τη στήριξη των μαθητών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.