Εξοπλισμός Ασφαλείας μικρών σκαφών


Κάθε ταχύπλοο σκάφος δια νόμου πρέπει να είναι εφοδιασμένο με κάποια εφόδια τα οποία μας βοηθούν ή και θα μας χρειαστούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σωσίβια κάθε ταχύπλοο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με σωσίβια τα οποία έχουν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας. Ο αριθμός τους πρέπει να είναι όσα οι επιβάτες συν ένα. ( εξαιρούνται τα θαλάσσια σκούτερ τα οποία πρέπει να φέρουν όσοι και οι επιβαίνοντες σε αυτό).

Ένα κυκλικό σωσίβιο με σχοινί επαναφοράς. Σε περίπτωση που έχουμε άνθρωπο στη θάλασσα να μπορούμε να το ρίχνουμε και να τον επαναφέρουμε στο σκάφος. (εξαιρούνται τα σκάφη μικρότερα σε μήκος από 6 μέτρα).

Άγκυρα κάθε ταχύπλοο σκάφος πρέπει να είναι εφοδιασμένο με την κατάλληλη για το σκάφος άγκυρα, μήκος και βάρος αλυσίδας και σχοινί.

Κουπιά ή άλλο εφεδρικό μέσο πρόωσης.

Κάδο νερού με σχοινί μήκους διπλάσιο από τα έξαλλα του σκάφους.

Ηλεκτρικό φανάρι αν είναι δυνατό αδιάβροχο.

Φαρμακείο πρώτων βοηθειών  με βασικά υλικά αντιμετώπισης περιστατικών στην θάλασσα.

Σειρήνα (εξαιρούνται τα σκάφη μικρότερα σε μήκος από 6 μέτρα).

Φανοί ναυσιπλοΐας εφόσον το σκάφος θα εκτελεί νυκτερινές πλεύσεις.

Πυροσβεστήρας αφρού η σκόνης τουλάχιστον δύο κιλών.

Δύο πορτοκαλόχροα καπνογόνα θάλασσας σύμφωνα με τους κανονισμούς SOLAS.

Δύο ερυθρές φωτοβολίδες αλεξιπτώτου  σύμφωνα με τους κανονισμούς SOLAS.

Μαγνητική πυξίδα εξαιρούνται τα σκάφη με μήκος μικρότερα των 6 μέτρων.

Χειροκίνητη αντλία νερών από τις σεντίνες του σκάφους. Εξαιρούνται σκάφη με μήκος μικρότερα των 6 μέτρων.

Ασύρματο VHF marine 25 Watt για σκάφη μεγαλύτερα των 6 μέτρων. Σκάφη μικρότερα των 6 μέτρων μια φορητή συσκευή ασυρμάτου 3 Watt είναι ικανοποιητική.

Επιπρόσθετα πάνω στο σκάφος μας καλά θα είναι να διαθέτει σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS), Κιάλια, Χάρτες των περιοχών όπου πλέουμε, επιπλέον καύσιμα αντιηλιακά φαγητό και νερό και οτιδήποτε πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.