Ο λόγος για τον οποίο δεν αξίζει να προσπαθούμε να σπάσουμε τον κωδικό ενός WiFi


Σε ψηλό επίπεδο, η διαδικασία για να σπάσει ένας κωδικός είναι η ακόλουθη:

  1. πρέπει να ξεκινήσουμε σε ένα υπολογιστή που έχει κάρτα WiFi ένα fake Hotspot το οποίο έχει το ίδιο όνομα SSID με το WiFi το οποίο μας ενδιαφέρει.
    Αυτό το κάνουμε για να προσπαθήσει κάποιος χρήστης που ξέρει τον κωδικό να ενωθεί στο δικό μας μηχάνημα κατα λάθος.
  2. την περίοδο που θα τρέχει το fake Hotspot, εμείς πρέπει να καταγράφουμε τα encrypted δεδομένα που θα παραλάβουμε σε αυτό το δίκτυο.
    Σε αυτά τα δεδομένα, όταν κάποιος προσπαθήσει να ενωθεί, θα πάρουμε ένα encrypted handshake.
    Handshake είναι η διαδικασία που ακολουθεί μια συσκευή για να ενωθεί πάνω σε ένα δίκτυο.
    Για να βρούμε τον κωδικό του WiFi, θα πρέπει να κάνουμε decrypt τουλάχιστον ένα handshake.
  3. αν ο κωδικός του δικτύου είναι απλός και μικρός, υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να μας σπάσουν τον κωδικό σε ένα απλό υπολογιστή.
    Αν όμως ο κωδικός είναι μεγάλος ή σύνθετος, το οποίο πλεον συνηθίζεται από τις εταιρείες που κατασκευάζουν τις συσκευές δίκτυο, τότε είναι σχεδόν αδύνατο με brute force να σπάσουμε τον κωδικό.
    Θα χρειαστούμε word list ή άλλο heuristic που πρέπει να ξέρουμε ήδη για το τι μπορεί να εν ο κωδικός του δικτύου που μας ενδιαφέρει.
    Θα πρέπει να κάνουμε προσπάθειες να ανοίξουμε το handshake και τα καταφέρουμε, θα έχουμε το key.

Συμπέρασμα, 100% αθόρυβος τρόπος να μπούμε σε ένα δίκτυο δεν υπάρχει, μόνο και μόνο που ενεργοποιούμε το fake Hotspot αφήνουμε πίσω ίχνη για το τι προσπαθήσαμε να κάνουμε.
Ακόμη και αν είχαμε ως δια μαγείας τα δεδομένα και δεν χρειάστηκε να κάνουμε το fake Hotspot, συχνά είναι υπολογιστικά αδύνατο να σπάσουμε τους κωδικούς χωρίς προηγούμενη γνώση για το τι μπορεί να είναι ο κωδικός.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.